Eerste reeks Teledoc Campus vanaf zondag 19 april wekelijks op NPO 3

Teledoc Campus is een nieuw samenwerkingsproject van NPO, CoBO en het Nederlands Filmfonds voor de ontwikkeling van documentairetalent. Jonge regisseurs en producenten krijgen de kans ervaring op te doen. Vanaf zondag 19 april is de eerste reeks wekelijks te zien op NPO 3.

zo 19 apr, 22.50 uur: BADEMEISTERS (VPRO)
Elke zomer gaat een club Utrechtse studenten naar Texel voor een opleiding tot strandwacht. De leermeesters zijn voormalige studenten, de school is een badhut op het strand. De leerschool is speels en heeft een zelf uitgevonden taal, maar is ook no-nonsense. De leerlingen worden meteen aan het werk gezet. Een uniek stukje zelfregulerend Nederland ter beveiliging van de zomerpret. Bademeisters is een observerende film over een groep jongens op de drempel van volwassenheid.
Regie, scenario en research: Judith de Leeuw; camera: Rogier Timmermans; geluid: Anneloes Pabbruwee, Jasnaï Jansen en Bram Boers; geluidsnabewerking: Paul Gies; montage: Patrick Schonewille; producent: Reinette van de Stadt; productie: Trueworks; omroep: VPRO.

zo 26 apr, 22.50 uur: THE AMAZING AGENCY (BNN)
The Amazing Agency is een nieuw fenomeen in het Amsterdamse nachtleven. Met hun extravagante outfits en optredens maken deze bijzondere vrienden van elk doorsneefeest een magische avond. De 26-jarige Robbie Baauw is als stylist en DJ de creatieve motor achter het taboedoorbrekende partyagentschap. Robbie is geboren en getogen in een gemoedelijk, behoudend dorp waar hij zich een vreemde eend in de bijt voelde. In het bruisende Amsterdam vindt hij zijn gelijken.
Filmplan en regie: Anna van ’t Hek & Alette van Zwieten; camera: Tobias Smeets; geluid en nabewerking: Raoul Popma; montage: Evelyne Adeyinka; muziek: Merijn Scholte Albers, Weval; uitvoerend producenten: Roddia Rumahloine, Anja Cloosterman; eindredactie BNN: Sjoerd van den Broek; producenten: Niek Koppen en Jan de Ruiter; productie: Selfmade Films, omroep: BNN.

zo 3 mei, 22.50 uur: JENNIS (EO)
Jennis (22), de broer van filmmaakster Aisha Roberson, zet zijn eerste onbevangen schreden op het liefdespad. Planmatig zoekt hij zijn ideale vrouw, met rode lippen. Zijn eigen beperkingen zitten hem echter in de weg. Hij is namelijk geboren met het syndroom van Williams-Beuren, wat zich kenmerkt in een mentale achterstand, een buitengewone muzikaliteit, een sterke taalgevoeligheid en een bovengemiddelde sociale vaardigheid. Vindt Jennis het meisje dat net als hij het liefst naar ventilatoren kijkt?
Regie, scenario en research: Aisha Roberson; camera: Roel van ’t Hoff; geluid: Ab Grooters; geluidsnabewerking: Jeroen Goeijers; montage: Caitlin Hulscher; componist: Ernst Reijseger; producent: Simone van den Broek; productie: Basalt Film; omroep: EO.

zo 10 mei, 22.50 uur: NI HAO HOLLAND (AVROTROS)
Cherry droomt ervan haar thuisstad Peking in te ruilen voor het Hollandse dorpje Giethoorn, waar ze al veel over heeft gehoord en gelezen. De dag nadert dat ze met haar vriendin het avontuur tegemoet zal vliegen. Ondertussen werken de Gieterse ondernemers hard aan het cateren van de ‘Holland experience’ voor de alsmaar groeiende stroom Chinese toeristen. Hoe wordt deze authenticiteit gemaakt door de één en ervaren door de ander?
Regie, scenario en research: Willem Timmers; camera: Sander Roeleveld & Joewi Verhoeven; geluid: Joris Schouten; geluidsnabewerking: Paul Gies; montage: Patrick Schonewille & Erik Disselhoff; producent: Ilja Kok; productie: Copper Views; omroep: AVROTROS.

zo 17 mei, 22.50 uur: VALLEND (EO)
Hoe zou het zijn om abrupt je bewustzijn kwijt te raken? De controle over je eigen lichaam en leven kwijt te zijn? Angst te voelen omdat een nieuwe aanval continue op de loer ligt? Regisseur Jef Monté weet hoe dit is, want hij kreeg op 29-jarige leeftijd epilepsie. Omdat de ziekte meer impact heeft dan alleen ‘vervelende’ aanvallen maakte hij de film Vallend over Joyce, die hij leerde kennen in een epilepsiekliniek. Hoe gaat zij om met de impact van epilepsie op haar leven?
Regie, scenario, camera en montage: Jef Monté; scenario, uitvoerend producent en producent: Ton van Zantvoort; camera: Jean Counet; geluid: Menno Euwe; geluidsnabewerking: KlevR Sound Design; sound design: Lennart Kleinen, Alan van Ramshorst; montage: Albert Elings; muziek: Roy Bemelmans; uitvoerend producent: Annerose Langeveld; productie: Newton Film; omroep: EO.

zo 24 mei, 22.50 uur: GEEF ME ’S ONGELIJK (NCRV)
De vijftienjarige Julius heeft het met zijn provocaties te bont gemaakt. Zijn school in Amsterdam-Zuid stuurt hem weg. Hij moet werken aan gedragsverandering, minder blowen en zijn mening voor zich houden. Zijn ouders en begeleiders proberen hem tot inzicht te brengen, maar Julius houdt zich liever bezig met belangrijke zaken, zoals het communisme, de internationale politiek en het vogelbekdier. Hij wil zich niet conformeren aan de idiotie van het normaal zijn.
Regie: Laura Hermanides; camera: Myrthe Mosterman, Reinout Steenhuizen en Tim Kerbosch, geluid: Noah Pepper en Robil Rahantoeknam; sound design: Vincent Sinceretti; montage: Gys Zevenbergen; muziek: Juho Nurmela, Tjabe Mater; producenten: Wim Boven, Niek Teunissen en Casper Eskes; productie: Umami Media; omroep: NCRV.

Bron: The Publicity Company