We Want Cinema stopt

We Want Cinema stopt ermee. De dienst die cinema-on-demand op een vernieuwende manier aan de man probeerde te brengen is er niet in geslaagd nieuwe investeerders en mediapartners aan zich te binden. We Want Cinema stopt vanaf 1 maart. De websites wewantcinema.nl en wewantcinema.com zullen offline gaan.

We Want Cinema begon in mei 2012. Het platform stelde bezoekers in staat een filmevenement aan te maken. Als na werving – onder meer via social media – genoeg bioscoop- of filmtheaterbezoekers bereid waren om vooraf een kaartje voor de speciale voorstelling te kopen, dan ging de voorstelling door. In de catalogus van films die via We Want Cinema konden worden geboekt zaten onder meer uiteenlopende films als Into the Wild, Winter Nomads, The Artist, Mad Max, De Heineken ontvoering en The Big Lebowski. Er kwamen sinds 2012 217 filmevenementen van de grond. Er werden bijna 600 aanvragen ingediend.

Zowel nationaal als internationaal was er veel waardering en lof voor het vernieuwende concept. In januari 2014 ging We Want Cinema ook in Duitsland van start en in dat jaar werden ook in Zwitserland de eerste stappen gezet. Tijdens de vakbeurs CineEurope in 2012 won het platform de Digital Innovation Award en tijdens de Global Entrepreneurship Week in Kopenhagen in november 2012 werd We want Cinema uitgeroepen tot winnaar van de Creative Business Cup.

In een reactie laat Marieke Jonker, directeur van We Want Cinema, weten het enorm te betreuren de beslissing te moeten nemen. ‘Wij zijn tot gisteravond laat in gesprek geweest om een investeerder aan boord te halen, maar we het is ons helaas niet gelukt. We wilden geen faillissement en hebben daarom besloten er een punt achter te zetten. We hebben de broncode nog wel, dus wie weet doet er zich nog een keer een kans voor.’

We Want Cinema mag het niet hebben gered, er blijkt internationaal wel vertrouwen te zijn in cinema-on-demand. ‘In Italië staat men aan de vooravond van de lancering van het platform Moviedays’, aldus Jonker. ‘In Engeland draait Our Screen en in de Verenigde Staten wist Tugg onlangs een investering van 5,9 miljoen dollar binnen te halen.’

Bron: Holland Filmnieuws