Winnaars 2de kwalificatieronde Televizier-Ring

Boer Zoekt Vrouw, Divorce, Floortje Naar Het Einde Van De Wereld, Moordvrouw en Proefkonijnen zijn de winnaars van de 2de kwalificatieronde van de Gouden Televizier-Ring. De programma’s zijn nu direct geplaatst op de selectielijst van de vijftigste Gouden Televizier-Ring.

In totaal zijn er vier kwalificatierondes zodat het Nederlands publiek dit jaar voor het eerst meer invloed heeft op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring. Iedereen kan stemmen op zijn favoriete Nederlandse programma dat in het voorafgaande tv-seizoen is uitgezonden.

De Top 5 van elke kwalificatieronde komt automatisch terecht op de selectielijst, waarop in totaal 40 titels staan. De redactie van Televizier selecteert de overige 20 programma’s voor de selectielijst. De Nederlandse tv-kijker had via de eerste kwalificatieronde al Dokter Tinus, Heel Holland Bakt, Over Mijn Lijk, RTL Late Night en SynDROOM gekwalificeerd.

De laatste twee kwalificatierondes zullen plaatsvinden in mei en augustus van dit jaar. De nominatieronde van de vijftigste Gouden Televizier-Ring Verkiezing start eind augustus 2015. De uitreiking van de Gouden Televizier-Ring 2015 vindt plaats in Koninklijk Theater Carré op donderdag 15 oktober om 20.30 uur. AVROTROS zendt dit gala live uit op NPO 1.

Bron: Televizier/Broadcast Magazine