Nieuwe generatie filmmakers neemt heft in eigen handen

Met het project The One Vision Party nemen jonge filmtalenten zelf het heft in handen om door te stromen naar de professionele filmwereld. The One Vision Party biedt een exclusieve kans aan nieuwe filmmakers om in kleine kring met bekende filmprofessionals samen te werken en zichzelf op de kaart te zetten met een korte film. 1 mei 2015 gaat de tweede editie van start in Amsterdam.

De volgende vragen komen steeds weer terug bij jonge filmmakers: Waar kan ik mij als maker ontwikkelen? Waar kan ik ervaring opdoen met andere beginnende professionals? Waar kan ik effectief netwerken en inspiratie opdoen? Wie kan mij een springplank bieden? The One Vision Party is hier het antwoord op, omdat het zich richt op doorgroeimogelijkheden en talentontwikkeling voor aanstormend filmtalent.

The One Vision Party biedt een podium voor filmmakers tussen de 18 en 28 jaar, die het heft in eigen handen willen nemen. Bij de masterclasses, op locaties zoals het EYE filminstituut en het Mediafonds, zullen in totaal 18 top-filmprofessionals, waaronder producent Gijs Kerbosch (100%Halal) en actrice Nyncke Beekhuyzen (van o.a. Süskind en televisieserie Danni Lowinsky), hun kennis, ervaring en advies delen met het jonge talent. En dit op een persoonlijke wijze. Samenwerken, inspireren en maken is waar het hier om draait. ‘Wij geloven in het creëren van eigen kansen. In de kracht van kennis verzamelen en mogelijkheden zien’, aldus initiatiefnemer Daniel Krikke.

Na vier intensieve maanden van workshops, masterclasses, draaidagen en editen, zijn er drie mooie korte films van hoog niveau gemaakt. Pareltjes die gezien mogen worden. Vandaar dat de films vertoond zullen worden tijdens een Amsterdams filmfestival. Na deze première zal The One Vision Party de talenten verder op weg helpen om de korte films een publiek te geven. Zo neemt een nieuwe generatie filmmakers de stap naar de professionele filmwereld. Tot 1 april kan men zich aanmelden voor The One Vision Party. Er worden 30 filmtalenten geselecteerd om in mei te starten aan dit bijzondere project. Voor aanmeldingen en meer informatie ga naar www.onevisionparty.com

Bron: The One Vision Party