Young Art Korte Film Award presenteert YAKFA College: In vijf avonden je eigen korte film

Droom je ervan om de nieuwe Tarantino te worden, maar weet je niet hoe je een camera aan zet? Geen paniek! Young Art organiseert met de steun van Tata Steel en de Rabobank voor de zesde keer de YAKFA College, een cursus waarbij je in vijf avonden de basics van het filmmaken leert en je jouw eigen meesterwerk in elkaar zet. Deze kun je dan direct inzenden voor de Young Art Korte Film Award 2015, hét filmfestival voor jonge filmmakers dat in oktober dit jaar wordt gehouden. De finalisten van deze filmcompetitie maken kans op prijzen zoals deelname aan de MovieZone Talent Day in het EYE Filminstituut in Amsterdam en 500 euro aan tegoed voor een cursus of materiaalhuur bij Open Studio.

In de collegereeks komen o.a. scenarioschrijven, regie, cameravoering en montage aan bod. Je krijgt les van Wendy van Wilgenburg, een gevierd documentairemaakster die al jarenlang beginnende filmmakers les geeft. Tussen de colleges door ga je zelfstandig aan de slag, om de volgende les feedback en tips te krijgen op je werk. Na de vijf groepsbijeenkomsten is er de mogelijkheid om een individuele montagesessie te doen in de studio van Van Wilgenburg.

Ben je tussen de 15 en 30 jaar oud, en ben je van plan de nieuwe Oscar-winnende regisseur van het moment te worden? Dan helpt de YAKFA College je voor slechts 50 euro alvast een eindje op weg. De cursus start 31 maart en vindt maandelijks plaats in het Centrum voor de Kunsten in Beverwijk.

Voor meer informatie en aanmeldingen: kortefilmaward@youngart.org en www.yakfa.nl.

In het kort
Activiteit: YAKFA College
Data: 31 maart, 28 april, 26 mei en 23 juni 2015. Een vijfde flexibel.
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Kosten: € 50 voor 5 colleges, excl. Montagesessie
Locatie: Centrum voor de Kunsten, Beverwijk