Sinds de release op 29 januari zagen al ruim 400.000 bezoekers de epische avonturenfilm MICHIEL DE RUYTER in de bioscoop. Vandaag werden acteurs Frank en Isa Lammers verrast met de Platina Film. In de Admiraliteitskamer van  Het Scheepvaartmuseum ontvingen de acteurs, ook in aanwezigheid van gedelegeerd producent Bernard Tulp, namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds de Platina Film. De film staat stevig verankerd op de tweede plaats in de lijst van best bezochte bioscoopfilms en is in meer dan 120 Nederlandse bioscopen te zien met twee leeftijdsversies, 12 jaar en 16 jaar en ouder.

Acteurs Frank Lammers en Isa Lammers met de Platina Film voor MICHIEL DE RUYTER (Credits: ArjoFrank Fotografie, neem voor een high-res foto contact op met fotografie@arjofrank.nl)

Naast Frank Lammers worden de belangrijkste rollen vertolkt door Sanne Langelaar, Barry Atsma, Egbert-Jan Weeber, Derek de Lint, Hajo Bruins, Charles Dance, Rutger Hauer, Gene Bervoets, Lieke van Lexmond, Lukas Dijkema, Pip Pellens, Jelle de Jong, Nils Verkooijen, Jules Croiset, Jada Borsato, Tygo Gernandt en Roeland Fernhout. Om de film epische allure mee te geven werd de Nederlandse crew bijgestaan door specialisten uit de US en Engeland. Stuntmannen uit de hele wereld hebben aan de film meegewerkt. Voor de SFX vloog een team uit Engeland over. Aan de opnames werkten meer dan 5000 figuranten mee.

Halverwege de 17e eeuw is Nederland een van de grootste zeevarende naties ter wereld. Na het overlijden van de legendarische admiraal Maarten Tromp, is Michiel de Ruyter zijn gedoodverfde opvolger. In diverse zeeslagen heeft De Ruyter getoond dat hij een briljant strateeg is. Politiek gezien is het Hollandse volk verdeeld. Oranjeaanhangers en republikeinen vechten om de macht. De hyperintelligente republikein Johan de Witt is als raadspensionaris de machtigste man van de Republiek der Nederlanden, maar zijn tegenstanders proberen de onzekere, maar zeer ambitieuze jonge prins Willem III stadhouder te maken. De Ruyter en zijn gezin dreigen het slachtoffer te worden van een politiek steekspel waarin hij op een onmogelijke missie wordt gestuurd.

MICHIEL DE RUYTER werd geproduceerd door Farmhouse Film in coproductie met AVROTROS en het Belgische Ciné Cri de Coeur. De film is mede tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, CoBO, AVROTROS en met een bijdrage uit de Netherlands Film Production Incentive van het Nederlands Filmfonds. A-Film Benelux verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

www.michielderuyterdefilm.nl

Bron: Nederlands Filmfestival