Aanmelding: IDFA-Mediafonds Workshop 2015

Begin juni start de IDFA-Mediafonds Workshop 2015. IDFA en Mediafonds roepen creatieve, eigenzinnige makers met ervaring op hun interesse voor deelname aan de IDFA-Mediafonds Workshop 2015 kenbaar te maken.

De inschrijving is nu geopend; deadline voor inzending is 6 april. Aanmelden kan via deze website. Lees vóór het inzenden zorgvuldig de toelichting hieronder, die ook te downloaden is op deze site. Aanmeldingen die niet voldoen aan de onderstaande criteria of die niet compleet zijn, worden niet in behandeling genomen. Over de selectie is geen correspondentie mogelijk. Per deelnemer mag slechts één voorstel worden ingediend.

In de IDFA-Mediafonds Workshop gaat een groep makers onder begeleiding van een gerenommeerde documentairemaker aan de slag met het ontwikkelen van een filmplan voor een documentaire. De workshop bestaat al meer dan twintig jaar. In de editie van 2015 is opnieuw nadrukkelijk ruimte voor (het maken van) beeld tijdens de ontwikkeling van het filmidee. Een nieuwe generatie makers verkent nieuwe vertelvormen en gaat met inzet van alle beschikbare middelen op zoek naar de grenzen van het genre.

Opzet van de workshop
Na de selectierondes in april en mei, start de workshop begin juni en zal zes maanden duren. Voor de ontwikkeling van het filmplan zijn er vijf plenaire sessies van twee dagen en andere bijeenkomsten waarin in kleine groepen en individueel gewerkt wordt. Na inlevering van de filmplannen begin november, presenteren de deelnemers tijdens IDFA 2015, van 18 t/m 29 november, de plannen aan omroepen en producenten. Een jury kiest het beste filmplan en reikt tijdens de openingsavond van IDFA de prijs aan de winnaar uit.

Bron: IDFA