Nu in EYE

Premières Turist en Zurich, Royal Opera House Live.

Turist

Nieuwe film van de Zweedse regisseur Ruben Östlund. “…Östlunds bijna foutloze drama…erg goed geacteerd …heel goed…” (**** De Filmkrant). Ook voorstellingen van Östlunds Play en Involuntary. Lees verder

Zurich

Acteerdebuut van Wende Snijders. …Snijders…is een natuurwonder…wat een gewaagde, eigen film… (**** Filmkrant). Q&A met regisseur Sacha Polak door Sasja Koetsier (Filmkrant Live) op do. na de voorstelling van 19.00. Lees verder

Hollywood Studios: Sony’s restoration work and the case of Dr. Strangelove

EYE en de Universiteit van Amsterdam presenteren t/m 19 maart een openbare collegereeks over filmrestauratie in EYE. Ook losse kaartverkoop. Lees verder

Cinema Egzotik: Spaghetti Night

Cinema Egzotik-gidsen Martin Koolhoven en Ronald Simons verwelkomen gast Roel Bos, die in de jaren zestig als ‘Glenn Saxson’ de hoofdrol speelde in een Django-western van Alberto de Martino. Lees verder

Ein verhängnisvoller Schwur

Vroege film uit de Desmet-collectie. Live muziek door Annie Tangberg en Anat Spiegel, met soundscapes, effecten, cello en zang. Voorafgaand (15.00) een gratis lezing door schrijver en filmregisseur Peter Delpeut Lees verder