Nederlands project maakt kans op Digital Emmy

Nederland maakt dit jaar kans op een Digital Emmy Award. Het project Last Hijack Interactive, over piraterij in Somalië, maakt kans op het beeld in de categorie ‘digitaal programma non-fictie’.

Dat heeft producent Submarine Channel dinsdag bekendgemaakt. Het project won vorige jaar ook al de prestigieuze Prix Europa voor beste onlineproductie.

Last Hijack Interactive is een interactieve onlinedocumentaire, waarbij de kijker een kaping van een schip in Somalische wateren ervaart. Hij kan navigeren tussen het perspectief van een Somalische kaper en de Engelse kapitein die gekidnapt werd. Het project, dat te spelen is via de website lasthijack.com, werd tegelijkertijd gelanceerd met de speelfilm Last Hijack, die ook vertelt over piraterij in Somalië. De film beleefde vorige jaar zijn première op het festival van Berlijn en was sindsdien over de hele wereld te zien.

In Nederland werd het project gelanceerd in samenwerking met de NRC. De internationale versie ging in het najaar online. De uitreiking van de Digitale Emmy’s vindt op 13 april plaats in Cannes. Twee jaar geleden sleepte Nederland het beeldje ook in de wacht. Toen kreeg René Mioch de prijs voor zijn succesproject Entertainment Experience.

Bron: Het Parool