Cormont stopt als zenderdirecteur RTL5

Paul Cormont stopt als zenderdirecteur bij RTL 5. Cormont heeft aangegeven zich vanaf 1 september te willen richten op het ontwikkelen en begeleiden van nieuwe prime time programma’s voor met name RTL 4. Hij draagt het stokje over aan Werner van Es, die op dit moment schedule director voor de zenders is.

Erland Galjaard, algemeen programmadirecteur: “Paul heeft van RTL 5 een volwassen zender voor jongeren gemaakt. De combinatie van reality, amusement en sinds kort maatschappelijk betrokken programma’s, is zijn verdienste. Hij is van huis uit een programmamaker in hart en nieren en dat is altijd blijven trekken. Een vakman als Paul willen we niet kwijt. Hij gaat binnen het programmabedrijf aan de slag met de ontwikkeling van papieren formats tot grote prime time programma’s met een echt RTL-karakter.”

Cormont: “Ik zie er naar uit om de komende tijd mijn kennis en expertise over te dragen aan Werner en zie in hem een waardige opvolger. Ik krijg van RTL de kans om terug te keren naar mijn roots als programmamaker. Dat is geweldig, want ik ben nog lang niet uitgekeken op dit bedrijf.”

Galjaard: “We voeren al jaren een actief beleid op coaching en interne groei. Ik ben dan ook trots dat een collega uit eigen gelederen doorgroeit. Werner werkt al twaalf jaar bij RTL en ik heb veel vertrouwen in zijn stap naar RTL 5.”

Van Es: “Ik heb de functie als eindverantwoordelijke van een zender altijd als stip aan de horizon gezien. Nu het zover is, ben ik trots en heb ik er ongelooflijk veel zin in. Samen met Paul ga ik me tot september voorbereiden op de overdracht.”

Bron: RTL/Broadcast Magazine