Twee filmprojecten geselecteerd voor realisering De Oversteek

De volgende twee speelfilmplannen zijn geselecteerd voor een realiseringsbijdrage van  €860.000 in het kader van het project De Oversteek:

Broers
Twee broers worden na een road trip in Frankrijk onverwacht uit elkaar gerukt. Terwijl de jongste het gevecht aangaat met zichzelf, het leven en de liefde, treedt hij langzaam maar zeker uit de voetsporen van zijn charismatische broer.
Scenarist: Marcel Roijaards, regisseur: Bram Schouw, producent: BALDR Film

Quality Time
Een fragmentarische film over tijd en identiteit.
Scenarist en regisseur: Daan Bakker, producent: Pupkin Film

Een gezamenlijke commissie van VPRO en NTR, het Nederlands Filmfonds en het Mediafonds selecteerde de filmplannen. Naar verwachting worden de twee speelfilms vanaf 2016 in de bioscoop uitgebracht en op televisie uitgezonden.

Het filmproject De Oversteek beleeft dit jaar zijn achtste editie. Het is een samenwerking tussen Nederlandse Publieke Omroep, Nederlands Filmfonds en Mediafonds om aanstormend talent een kans te geven een persoonlijke, eigenzinnige en artistieke speelfilm met internationale potentie te maken. In het kader van het Deltaplan Talent is ook het CoBO bij dit initiatief betrokken. Eerdere edities leverden onder meer de volgende films op: Nena van Saskia Diesing, Gluckauf van Remy van Heugten, Infiltrant van Shariff Korver, Wolf van Jim Taihuttu, A Long Story van Jorien van Nes, De Ontmaagding van Eva van End van Michiel ten Horn, Hemel van Sacha Polak, 170 Hz van Joost van Ginkel en Nothing Personal van Urszula Antoniak.

Bron: Nederlands Filmfonds