Nederlandse thriller Infiltrant naar de VS

De Nederlandse thriller Infiltrant is binnenkort in de Verenigde Staten te zien. De film van regisseur Shariff Korver is geselecteerd voor het 18th Annual European Union Film Festival in Chicago, waar Infiltrant eind maart twee maal wordt vertoond.

Ook is de productie uitgekozen voor het Palm Beach International Film Festival, dat eind maart in Florida plaatsvindt.

De film doet het goed op buitenlandse festivals. Eerder was de thriller, met in de hoofdrol acteur Nasrdin Dchar, al te zien in Toronto en Dubai. Binnenkort volgen nog vertoningen in onder meer Uruguay, Panama en België.

Infiltrant vertelt over een jonge agent (Dchar) die infiltreert in een Marokkaanse drugsfamilie. Als hij daar de warmte en acceptatie ontvangt die hij altijd gemist heeft, raakt Sam langzaam verstrikt in een loyaliteitsconflict. De film is in Nederland vanaf eind februari op dvd verkrijgbaar.

Regisseur Shariff Korver draait momenteel, samen met collega Diederik van Rooijen, het vierde seizoen van hitserie Penoza. Dchar speelt binnenkort zjn voorstelling Mijn vader, de expat + Oumi in Carré en gaat daarna bij het RO Theater een toneelbewerking van de Amerikaanse HBO-serie The Wire maken.

Bron: nu.nl