Tweede nominatieronde Televizier-ring

De tv-kijker kan vanaf vandaag z’n stem uitbrengen op de beste tv-programma’s van het afgelopen kwartaal. De vijf programma’s die het hoogst scoren, komen op de nominatielijst van de Gouden Televizier-ring. Die wordt op 15 oktober uitgereikt in Carré.

De tv-kijker kan tot woensdag 25 februari zijn favoriet kiezen uit alle Nederlandstalige programma’s of series die tussen 1 november 2014 tot 1 februari 2015 zijn uitgezonden op de Nederlandse televisie. De top 5 komt automatisch terecht op de nominatielijst voor de vijftigste Televizier-Ring. Er komen uiteindelijk veertig titels op de nominatielijst. Na de vier kwalificatierondes heeft het publiek twintig titels gekozen, de redactie van Televizier selecteert de overige twintig.

„Met de komst van de kwalificatierondes heeft het Nederlandse publiek meer invloed gekregen op wie de Televizier-Ring wint”, aldus Jeroen de Goeij, chef redactie van Televizier. In de vorige kwalificatieronde hebben zich al vijf programma’s geplaatst: Dokter Tinus (SBS6), Heel Holland bakt (Omroep Max), Over mijn lijk (BNN), RTL Late night (RTL 4) en SynDroom (RTL 4).

De overige twee kwalificatierondes vinden plaats in mei en augustus. Eind augustus begint de verkiezing van de vijftigste Televizier-Ring en kan het publiek ook stemmen voor de Zilveren Televizier Ster Man/Vrouw, Gouden Stuiver en Televizier Aanstormend Talent Award.

Bron: Televizier/Broadcast Magazine