Jonge ambitieuze filmmakers produceren internationale korte film ‘Magasin’ in België

Een groep jonge ambitieuze filmmakers is momenteel bezig met het produceren van een internationale korte film in België. Het project is getiteld Magasin en zoekt op dit moment steun via Cinecrowd.

Wanneer twee jonge dakloze kruimeldieven een nachtwinkel overvallen, neemt hun leven een absurde wending door een rendez-vous met een mooie vrouwelijke beroepscrimineel die hun vriendschap op de proef stelt.

’MAGASIN’ moet een hoogwaardige, korte film worden met een internationaal karakter, die relevante en actuele maatschappelijke thema’s aankaart.. Dit komt doordat de film in het Frans wordt opgenomen en dat er wordt gewerkt met filmprofessionals uit Nederland en België. Wij willen laten zien dat er binnen Nederland op een andere manier films gemaakt kan worden.

“Mijn eerste bezoek aan de omgeving was in 2013 toen ik met vrienden aan het ‘urbexen’ (urban exploring) was in België. ‘Urban exploring’ is in feite het illegaal bezoeken van verlaten gebouwen en ontdekken wat er binnen is. Dit gaat vaak gepaard met fotografie en film. In underground-kringen staat Wallonië bekend om haar vele verlaten gebouwen en unieke locaties. Ikzelf ben in verschillende gebouwen geweest waaronder een universiteit, fabriek, en een mijn.”Jordy Tempelman – Regisseur

“De reden dat wij MAGASIN wil maken is vanwege het karakter-gedreven verhaal en de maatschappelijke thema’s waar de film mee speelt. MAGASIN gaat over twee jongens Charlie en Gerstoph, twee jonge jongens die dakloos zijn en leven in een achterstandswijk en waar zij een uitzichtloze toekomst tegemoet gaan.” Michel Volwater – Producent

In de film komen thema’s voor zoals puberteit, volwassen worden, de verharding van de maatschappij, het rooskleurige beeld van criminaliteit onder jongeren en familiebanden. Dit zijn thema’s die een belangrijke rol spelen bij jongeren in de maatschappij. In Nederland lees je steeds vaker dat kinderen onder de armoede grens leven en dat de jongeren werkloosheid nog steeds erg hoog is. Daarnaast gaat de film ook over de verharding van de maatschappij en naar onze mening wordt er vaak niet genoeg aandacht besteed aan deze issues.

MAGASIN zal tot stand komen door een combinatie van eigen inleg vanuit ons de makers, bijdrage vanuit sponsors en als laatste een stuk crowdfunding. De crowdfunding is nodig om het gat in het budget te dichten. Zelf verdienen wij niets aan de film, sterker nog het kost ons geld om deze film te produceren. Op de laatste dag moeten wij de 100% behalen, want anders gaat deze film er niet komen.

“Helaas kost film maken heel veel tijd, mankracht en geld. Tijd en mankracht zijn het probleem niet zijn, het prijskaartje voor om een film zoals deze te maken is echter wel een uitdaging. Wij hebben zelf geld ingelegd, de nodige sponsoren benaderd, fondsen aangeschreven en zijn ook nu bezig met een crowdfunding-actie om het laatste deel van het budget bij elkaar te krijgen. Als er meer beschikbaar is kunnen we hem nog mooier maken, maar voor nu richten wij ons op deze €5500.” – Michel Volwater – Producent

‘MAGASIN’ is een grote productie die veel onderdelen zal hebben om te realiseren. Waarschijnlijk zal de maand april/mei gedraaid worden gedurende vijf draaidagen. Het geschatte budget van de film ligt rond de € 20.000,- en de oplevering is gepland in de zomer van 2015.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de film, de crowdfunding-pagina en de Facebookpagina.

www.cinecrowd.nl/magasin
www.magasinfilm.nl
www.facebook.com/magasinfilm