Hollands hoop geselecteerd voor Berlinale

De serie Hollands hoop is geselecteerd voor het filmfestival van Berlijn. De serie is opgenomen in de eerste editie van de Drama Series Days.Het filmfestival in Berlijn is donderdag begonnen en duurt tot en met zondag 15 februari.

Hollands hoop is komende maandag en dinsdag te zien, samen met tien andere series uit onder meer Denemarken, Engeland en Zweden. Hollands hoop is volgens de omroepen NTR, VARA en VPRO als enige Nederlandse serie geselecteerd. Hoofdrolspeler Marcel Hensema zal de Duitse première bijwonen.

Hollands hoop werd afgelopen najaar uitgezonden en trok gemiddeld bijna een miljoen kijkers. De serie is bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Regie (Dana Nechushtan) en is genomineerd voor twee TV Beelden 2015.

In de categorie beste dramaserie is Hollands hoop genomineerd met Ramses en Divorce. In de categorie beste hoofdrol neemt de genomineerde Marcel Hensema het op tegen Maarten Heijmans van Ramses en Loek Peters voor zijn hoofdrol in het drama Roffa.
Hollands hoop krijgt een tweede seizoen. Momenteel wordt gewerkt aan het scenario voor het vervolg.

Door: BuzzE