Zes plannen geselecteerd voor de Telefilms van 2016

Voor de Telefilms van 2016 kwamen 83 voorstellen binnen. Na een voorselectie van twaalf hebben de publieke omroepen nu zes plannen gekozen. Op basis van de scenario’s wordt beslist of de films definitief in productie gaan. Onderstaand in alfabetische volgorde de zes titels.

DE GROTE ZWAAN: Zwart-humoristische thriller over een Amsterdamse schrijver met matig succes en grootse pretenties die het mikpunt wordt van een klopjacht vanwege een tas met geld. Scenario en regie: Max Porcelijn, producent: CTM Pictures, omroep: BNN-VARA.

THE HOPE AFFAIR (werktitel): Carrièrevrouw raakt verstrikt in het old boys network. Scenario: Marcel Lenssen, regie: Erik de Bruyn, producent: Pupkin Film, omroep: VPRO.

KAMP HOLLAND: Jonge Hollandse soldaten in Uruzgan komen in de knel tussen richtlijnen uit politiek Den Haag en de werkelijkheid van de oorlog die zij vechten in Afghanistan. Scenario: Paul Jan Nelissen & Boris Paval Conen, regie: Boris Paval Conen, producent: KeyFilm, omroep: EO.

MOOI: Een misdaadkomedie over een overval op een kunstbeurs. Scenario: Bert Bouma & Jan Harm Dekker, regie: Thomas Acda, producent: All Yours, omroep: AVROTROS.

OP DE DIJK: Vijftien jaar na de brand keert visser Johan terug naar geboortedorp Volendam; daar blijken zijn oude wonden nog niet geheeld. Scenario: Cecilie Levy, regie: Mirjam de With, producent: Family Affair Films, omroep: NTR.

SAM EN MOOS: Een koosjere komedie waarin liefde en humor belangrijker zijn dan uiterlijke schijn. Scenario: Judith Goudsmit, regie: Job Gosschalk, producent: Kemna & Zonen, omroep: KRO-NCRV.

Telefilms zijn speelfilms voor televisie, die inspelen op maatschappelijke thema’s. De coproducties van onafhankelijke producenten en de publieke omroep krijgen financiële steun van het CoBO, de uitvoerder van het Telefilmproject.

Bron: The Publicity Company