Alleen Nederlandse films in top 3 best bezochte bioscooptitels

Het gaat goed met de Nederlandse films in de bioscopen. De drie best bezochte titels van dit weekend zijn voorlopig drie Nederlandse producties.

Op de eerste plaats staat het epos over zeeheld Michiel de Ruyter, die in een halve week tijd al 65.000 bezoekers heeft getrokken. De recensies over Michiel de Ruyter waren overwegend positief. De admiraal (1607-1676) is één van de bekendste zeehelden uit de Nederlandse geschiedenis. De Ruyter, vertolkt door acteur Frank Lammers, speelde een cruciale rol in de eerste drie Engels-Nederlandse Oorlogen.

Op de tweede plaats staat nog steeds onaantastbaar de komedie Gooische Vrouwen II. De film van regisseur Will Koopman over de avonturen van vier verwende vrouwen uit het Gooi staat al twee maanden onwrikbaar in de top drie en is hard op weg de 2 miljoen bezoekers te passeren.

De derde plek is voor de melige komedie Homies, over vier vrienden die binnen een week 22 kilo coke moeten verkopen. Andere films die het momenteel goed doen in de bioscopen zijn de tweede film van SpongeBob, het drama The Imitation Game over de homoseksuele wiskundige Alan Turing en het actievehikel Taken 3 met Liam Neeson.

Bron: Parool