Cross sponsor Gouden Pen voor scenarioschrijvers

Sinds 2012 reikt het Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uit. Deze prijs gaat naar scenarioschrijvers van films die met 100.000 bioscoopbezoekers de status van Gouden Film hebben gehaald.

De Gouden Pen is in het leven geroepen om het publiek duidelijk te maken dat schrijven de basis is van het succes van een film en om de scenarioschrijvers te complimenteren. Jean van de Velde is blij met de samenwerking met Cross: “Wij zochten destijds de mooiste pen die we konden vinden om onze succesvolle schrijvers te eren. Na drie jaar heeft Cross de mooiste beroepsorganisatie gevonden om hun pen te eren. Zo kijk ik er graag na: win – win.”

Voor Cross biedt de Gouden Pen “de bevestiging dat schrijven een belangrijke rol speelt en zal blijven spelen in ons dagelijks en creatief leven. ”, aldus Diane Eeraerts.

50 Gouden Pennen zijn inmiddels uitgereikt aan scenarioschrijvers, zoals Kim van Kooten, Karen van Holst Pellekaan, Tijs van Marle, Martin van Waardenberg, Marnie Blok, Alex van Warmerdam, Don Duyns en Tamara Bos.
De Gouden Film en de Gouden Pen zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse filmklimaat.

Bron: Netwerk Scenarioschrijvers