Kinepolis verovert nu Breda

Kinepolis lanceert een nieuw project in Nederland. In Breda bouwt de cinema-uitbater nog dit jaar een nieuw complex met tien zalen. Het is het derde bouwproject van de groep in Nederland.

Kinepolis betrad vorig jaar de Nederlandse markt via de overname van Wolff Bioscopen. Daarmee kreeg de groep op slag negen bestaande vestigingen in handen, en ook bioscoopprojecten in Dordrecht en Utrecht.

Het Nederlandse verhaal krijgt nu een vervolg met de bouw van Kinepolis Breda. Dat complex zal over tien zalen beschikken, waar 1.727 toeschouwers een plaatsje kunnen vinden.

Kinepolis Breda wordt een onderdeel van Evenementenzone Breda, die vandaag/donderdag wordt ingehuldigd door projectontwikkelaar MaVer. Naast het filmzalencomplex van Kinepolis komt er ook een evenementenhal en een Decathlon-vestiging. De nieuwe zone ligt langs de A27, aan de oostkant van Breda.

Wanneer de Evenementenzone op kruissnelheid is, verwacht Kinepolis er circa 450.000 bezoekers per jaar te mogen verwelkomen.

Eerder deze maand maakte Kinepolis al bouwplannen bekend in Bretigny, in de buurt van Parijs. De groep wil echter verder expanderen en evalueert ‘bijkomende projecten die passen in de expansiestrategie van Kinepolis’, klinkt het in een persbericht.

Begin deze week kondigde de groep aan voor 96 miljoen euro obligaties te hebben verkocht.

Bron: De Tijd