Tiger Awards voor beste korte films uitgereikt tijdens IFFR

De films Things van Ben Rivers, La Fièvre van Safia Benhaim en Greetings to the Ancestors van Ben Russell hebben zondagavond de Canon Tiger Awards voor beste korte films gewonnen tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR).

De makers van de films krijgen elk 3.000 euro en een videocamera. De Brit Rivers won eerder al een Tiger Award voor korte films, in 2008 met Ah Liberty!.

Our Body van de in Bosnië geboren Dane Komljen is de korte film die IFFR nomineert voor de European Film Awards 2015.

De nieuwe film van Rivers is gebaseerd op onzekerheid over de thuisomgeving. Française Safia Benhaim, kind van Marokkaanse politieke vluchtelingen, focust zich in haar werk op het thema verbanning.

De film van de Amerikaan Ben Russell registreert de droomlevens van de bevolking op de grens van Swaziland en Zuid-Afrika. Komljens genomineerde film ten slotte behandelt de destructieve invloed van tijd.

Op het IFFR, dat woensdag begon, zijn 202 speelfilms te zien, waaronder 47 wereldpremières. Bovendien kent het programma 233 korte en middellange films.

Vrijdag worden de Hivos Tiger Awards toegekend aan de speelfilms van beginnende talentvolle filmmakers. IFFR sluit het festival zaterdag af met de Amerikaanse speelfilm A Most Violent Year en de uitreiking van de publieksprijs.

Bron: ANP