Ria Bremer krijgt Oeuvre Award

Ria Bremer heeft de Beeld en Geluid Oeuvre Award gewonnen. De prijs wordt jaarlijks toegekend door de stichting De TV-Beelden. Volgens de vakjury is Bremer decennialang beeldbepalend geweest voor een groot televisiepubliek. Ze is volgens de jury een voorbeeld voor generaties tv-makers.

Bremer werkte onder meer voor De Volkskrant enAVRO’s Radiojournaal. Ze kreeg grote bekendheid door het live-kinderprogramma Stuif-es-in. Vanaf begin jaren 80 presenteerde Bremer het medische programma Vinger aan de Pols.

Eerder kregen onder anderen Koos Postema, Mart Smeets en John de Mol de Oeuvre Award. Bremer neemt de prijs 2 maart in ontvangst.

Bremer werkte ook bij Televizier Magazine als verslaggever, redacteur en presentatrice. Ook fungeerde ze drie jaar als omroepster bij de AVRO en zat ze twee jaar in het panel van Wie van de drie. Ruim zeventien jaar lang (1968 – 1985) presenteerde ze het jeugdprogramma Stuif-es-in.

Van 1996 tot 1998 presenteerde Bremer het programma Netwerk en richtte ze haar eigen productiebedrijf op, Medical Multi Media. Joop van den Ende en de AVRO waren aandeelhouders.

Bron: NOS/Broadcast Magazine