EYE College – This is Film! Film Heritage in Practice

EYE en de Universiteit van Amsterdam presenteren van 12 februari tot en met 19 maart een openbare collegereeks over filmrestauratie in EYE. Ieder college is omlijst met filmvertoningen. De colleges zijn als reeks maar ook afzonderlijk te volgen. Voertaal Engels.

EYE is wereldwijd gerenommeerd om zijn filmrestauraties. In gesprek met internationale gasten, analyseert Giovanna Fossati (hoofdconservator EYE en hoogleraar Filmerfgoed en digitale filmcultuur bij de UvA) een aantal bijzondere filmrestauraties en recente projecten, zoals de restauraties van de Europese klassiekerMenschen am Sonntag, Stanley Kubricks Dr. Strangelove, de digitalisering van vroege kleurenfilms (1897-1914) uit de collectie van EYE, en de 4K-‘restauratie’ van de tv-serie Breaking Bad, die momenteel wordt uitgevoerd door Sony Pictures Entertainment.

De collegereeks This is Film! is gericht op iedereen met liefde voor film en geeft inzicht in de technologieën die deze restauraties mogelijk hebben gemaakt. Bovendien gaan de colleges in op de vele mogelijkheden om filmerfgoed te presenteren (in de bioscoop, in het museum, online). Ook biedt de collegereeks theoretische kaders om te reflecteren op de huidige filmerfgoedpraktijken. De voertaal van This is Film! is Engels.

Meer informatie: www.eyefilm.nl/themas/eye-college-this-is-film-film-heritage-in-practice

Bron: EYE