Peter Lubbers nieuwe directeur televisie SBS

Peter Lubbers wordt directeur televisie van SBS Broadcasting. Hij is daar vanaf 1 februari verantwoordelijk voor de programma’s van de zenders SBS 6, Net 5, Veronica en SBS 9. Lubbers volgt Remko van Westerloo op, die de functie de afgelopen 3 jaar heeft bekleed.

Aandeelhouders Sanoma en Talpa hebben in goed onderling overleg tot deze directiewissel besloten.

Peter Lubbers is afkomstig van productiebedrijf Zodiak Media waar hij algemeen directeur was. Daarvoor was hij lange tijd werkzaam in het programmamanagement van RTL, waar hij als programmadirecteur onder andere verantwoordelijk was voor de succesvolle rebranding van RTL 7 tot mannenzender. Daarna trad Peter Lubbers aan als directeur media bij de AVRO, waar hij een belangrijke pionier is geweest in het toegankelijk maken van kunst en cultuur voor een groot publiek met nieuwe programma’s als Maestro.

Peter Lubbers: “Voor mij is dit een droombaan. Ik vind het geweldig om verantwoordelijk te zijn voor een zendergroep die zo veel verschillende Nederlanders weet te bereiken. Ik zie er dan ook naar uit om verder te bouwen aan het fundament dat reeds is gelegd bij SBS”. CEO Peter de Mönnink is verheugd de nieuwe samenwerking aan te kondigen: “Met de komst van Lubbers verwachten we de volgende stap te zetten in de opgaande lijn van ons bedrijf.”

Na 3 jaar neemt Remko van Westerloo afscheid als directeur televisie. Hij zet zijn carrière buiten SBS voort. Peter de Mönnink: “Van Westerloo heeft zich de afgelopen jaren in buitengewoon competitieve omstandigheden enorm ingezet en heeft een sterk team om zich heen verzameld om de programma afdeling van SBS Broadcasting naar het volgende niveau te brengen. Ik betreur zijn vertrek, maar na zo’n periode is het goed om iemand anders, met een verse blik, deze zeer intensieve baan te laten bekleden. Ik wil Van Westerloo dan ook oprecht bedanken voor zijn bijdrage van de afgelopen jaren en ik wens hem succes met zijn volgende stap.”

Bron: SBS Broadcasting