Machiavelliprijs voor RTL Nederland

RTL Nederland heeft de Machiavelliprijs 2014 gewonnen. De omroeporganisatie wordt in het juryrapport geroemd vanwege haar vernieuwing en durf. Ook krijgt RTL, dat vorig jaar het 25-jarig bestaan vierde, lof toegezwaaid vanwege zijn bindende karakter.

De jury constateert dat media ‘de bindende rol van instituties, zoals kerken en verenigingen, hebben overgenomen’. Daarin heeft RTL ‘meer dan zijn partijtje meegeblazen’, meldt het rapport.

Bovendien is RTL volgens de Stichting Machiavelli ‘aanjager en voorloper geweest van een reeks nieuwe programmaformats’. Met programma’s over ‘schulden, armoede of obesitas’ heeft RTL ‘op eigen wijze een verheffingstaak op zich genomen, herkenbaar en voor een breed publiek’.

De Machiavelliprijs wordt elk jaar toegekend voor een opmerkelijke prestatie op het gebied van publieke communicatie. Eerdere winnaars waren onder meer koningin Máxima, eurocommissaris Neelie Kroes, en de Stemwijzer. De prijs wordt dit jaar voor de 26ste keer uitgereikt.

Bert Habets, CEO van RTL Nederland, laat in een reactie weten “beretrots” te zijn op de prijs. Hij noemt het “een prachtige bevestiging van onze innovatieve en maatschappelijke rol in het Nederlandse medialandschap”.

Bron: RTL Nieuws