Workshop internationaal filmfinancieren bij Amsterdam Film School

Op 31 januari en 1 februari is er een interactieve workshop internationaal filmfinancieren op de Amsterdam Film School. Participanten krijgen de kans om hun eigen projecten in te brengen, waarbij gerenommeerd producent Paul Miller (‘Lone Star’) deze van feedback voorziet.

Paul Miller is een onafhankelijke producer die werkt in de Verenigde Staten, Europa en het Midden Oosten. Miller was Director of Film Financing van het Doha Film Institute, waar hij een € 20 miljoen financieringsfonds onder zijn hoede had. Hij is producent van films als ‘Lone Star’ (Oscar-genomineerd), ‘Men with Guns’ (Golden Globe genomineerd), ‘A Love Song For Bobby Long’ met John Travolta and Scarlett Johansson; ‘Prozac Nation’ met Chistina Ricci, Jessica Lange en Anne Heche en ‘The Secret of Roan Inish’. Zijn films werden uitgebracht door Warner en Miramax. Miller is consultant voor ACE (Ateliers du Cinéma Européen) en lid van zowel de Director’s Guild of America als de Producer’s Guild of America.

De Workshop Internationaal Filmfinancieren bekijkt de rol van een creative producer in het hele proces van ontwikkelen, financieren en delivery. Dit in een tijd waarin productie en distributie aan grote verandering onderhevig zijn en het vinden van je publiek belangrijker is dan ooit.

Van deelnemers wordt verwacht dat ze een nog niet geproduceerd project inbrengen. Dit hoeft niet een project te zijn waar de filmmaker actief aan werkt; een idee dat hij bereid is te delen met de andere participanten is voldoende. Liefst al uitgewerkt tot een eerste draft scenario of tenminste tot een treatment, waarbij van de deelnemer verwacht wordt dat deze al een idee heeft over de regisseur, hoofdrolspelers, locaties en de hoogte van het budget. Overigens worden scripts niet gedeeld met de andere participanten.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: logline; de elevator pitch; samenstellen van het creatieve team; de keuze voor een regisseur; partnerships; ontwikkelingsbudget; copyright en chain of title; packagen en agents; casting en cast vastleggen; contracten met acteurs; winstverwachtingen; box office comparables; equity, pre-sales, gap financing, loans en soft money; het business plan; return on investment; ‘the waterfall’; wat bied je de financiers?; marketing en distributie plan; audience demographics en social media.

De workshop kost € 499,-.

Aanmelden kan via Fest Film Lab: www.filmlab.fest.pt

De Amsterdam Film School is gevestigd op Herengracht 425, 1017 BR Amsterdam, tel. 020 – 370 8040, info@amsterdamfilmschool.com

Bron: Amsterdam Film School