War Book opent IFFR 2015

De 44ste editie van International Film Festival Rotterdam start voor het publiek op woensdag 21 januari in Pathé met War Book, waarin de spanningen rondom een oorlogsoefening-op-papier hoog oplopen. Aansluitend heffen we het glas tijdens het openingsfeest in de Doelen.

In de politieke thriller War Book van de Britse regisseur Tom Harper (Misfits) komt een groep hoge Britse overheidsfunctionarissen drie middagen bijeen om een ‘war book’ te ontwikkelen, een scenario voor het geval er een nucleaire oorlog uitbreekt. De deelnemers beginnen ontspannen en eerst spelen vooral hun persoonlijke ambities een onderlinge strijd uit. Slechts twee deelnemers kennen de waarheid: de dreiging is dichterbij dan ze denken. Gaandeweg loopt de discussie hoog op en worden zij allemaal gedwongen hun eigen afwegingen te maken. Dan pas beseffen zij zich welke consequenties hun besluiten hebben.

Het spannende, op ware feiten geïnspireerde scenario is van Jack Thorne (Skins). De sterke negenkoppige cast van de film bestaat onder anderen uit Ben Chaplin (The Thin Red Line, Dorian Gray), Sophie Okonedo (Hotel Rwanda), Phoebe Fox en Shaun Evans.

Bron: IFFR