Diamanten Film (1 miljoen bezoekers) voor GOOISCHE VROUWEN 2

Meer dan 1 miljoen bezoekers hebben GOOISCHE VROUWEN 2, van regisseur Will Koopman en scenarioschrijver Frank Houtappels, in de bioscoop gezien. Acteur Peter Paul Muller verraste Will Koopman nog net voor haar vakantie met de award.

De Diamanten Film wordt uitgereikt namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. De laatste Diamanten Film werd in 2011 uitgereikt aan de eerste film van GOOISCHE VROUWEN.

Regisseur Will Koopman: “Het is echt waanzinnig om dit voor een tweede keer mee te maken. Lieve bezoekers, enorm bedankt.”

Als Claire totaal veranderd terugkomt uit Burkina Faso herkennen haar vriendinnen haar amper. Voor Cheryl is de maat vol als ze ontdekt dat Martin haar voor de zoveelste keer bedriegt: ze zet in op een echtscheiding. Anouk, ook ongelukkig in de liefde, dreigt een eetprobleem te ontwikkelen. Roelien gaat juist in op het huwelijksaanzoek van Evert. Een even noodlottig als bizar ongeval voert de vriendinnen naar de besneeuwde bergtoppen van Oostenrijk.

GOOISCHE VROUWEN 2 is geproduceerd door Talpa Fictie in samenwerking met RTL Entertainment. Independent Films brengt de film uit in de bioscoop. GOOISCHE VROUWEN 2 is momenteel te zien in 152 Nederlandse zalen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Bron: Nederlands Film Festival