Kristallen Film voor OM DE WERELD IN 50 CONCERTEN

De documentaire OM DE WERELD IN 50 CONCERTEN van regisseur Heddy Honigmann heeft de Kristallen status bereikt. Meer dan 10.000 bezoekers zagen de documentaire in de bioscoop.

De Kristallen Film wordt uitgereikt door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Het is sinds 2005 de vijftiende keer dat er een Kristallen Film wordt uitgereikt. Het is de derde keer dat Heddy Honigmann de Kristallen Film in ontvangst mag nemen, eerder behaalden haar documentaires FOREVER (2006) en EL OLVIDO (2008).

In 2013 reist het Koninklijk Concertgebouworkest de hele wereld rond om hun 125 jarig bestaan te vieren: 50 concerten, verspreid over zes continenten. Grenzeloze passie en liefde voor muziek brengt musici en concertbezoekers samen. Documentairemaker Heddy Honigmann landt met het orkest in Buenos Aires, Soweto en Sint Petersburg en laat zien hoe ze de harten van mensen in andere culturen veroveren. Een reis naar de kern en de kracht van muziek, die mensen begeestert, onvermoede emoties weet te treffen en helpt de pijn om te leven te doorstaan.

OM DE WERELD IN 50 CONCERTEN is geproduceerd door Carmen Cobos & Kees Rijninks in coproductie met AVRO en in samenwerking met SBS, STV & YLE. De documentaire is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds. De distributie is in handen van Cinemien. OM DE WERELD IN 50 CONCERTEN draait momenteel nog in 22 Nederlandse bioscopen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Bron: Nederlands Film Festival