Platina Film voor PAK VAN MIJN HART

De Eyeworks feelgood film PAK VAN MIJN HART van regisseur Kees van Nieuwkerk heeft 400.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken en dat betekent een Platina Film. De Platina Film werd door het populaire duo Nick & Simon, die verantwoordelijk zijn voor de gelijknamige titelsong PAK VAN MIJN HART, overhandigd aan Kees van Nieuwkerk en actrice Halina Reijn. De Platina Film wordt uitgereikt namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

In de romantische komedie PAK VAN MIJN HART runnen de broers Tom (Benja Bruijning) en Niek (Fedja van Huêt) het kledingverhuurbedrijf van hun vader (Bram van der Vlugt). Tom, ex-soapster, neemt zijn werk en relaties niet zo serieus. Daarentegen stort familieman Niek zich volledig op het werk tot ongenoegen van zijn vrouw Karin (Halina Reijn). De broers zijn zojuist met de voorbereidingen voor de feestmaand begonnen, als de aantrekkelijke Julia (Chantal Janzen) hun familiebedrijf binnenloopt met een aanbod dat alles verandert. Tom en Niek worden door deze klus geconfronteerd met de liefde en hun familie. Daardoor komt er voor de broers in de feestmaand wel heel veel op het spel te staan…

PAK VAN MIJN HART is geproduceerd door Eyeworks Film & TV Drama (Maarten Swart) in samenwerking met Inspire Pictures, RTL Entertainment en Living Stone BVBA. Deze film is tot stand gekomen met steun van Eyeworks Holding, Inspire Pictures, het Nederlands Filmfonds, Living Stone BVBA, de Belgische Tax Shelter voor filmfinanciering en Stichting Abraham Tuschinski Fonds. A-Film Benelux verzorgt de distributie. PAK VAN MIJN HART draait momenteel in 85 Nederlandse bioscopen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

www.pakvanmijnhartdefilm.nl

Bron: Nederlands Film Festival