Nieuwe reeks Hollandse Meesters in première op 17 januari 2015

Op zaterdag 17 januari vindt in EYE om 14.30 uur de officiële première plaats van de vierde reeks Hollandse Meesters, met een besloten programma met sprekers, films en muziek. Van 16.00 tot 21.00 uur volgt een publiek programma met vertoning van alle filmportretten uit de nieuwe reeks, aangevuld met films uit de collectie van EYE. Ook zullen films uit eerdere edities te zien zijn en fotoportretten van betrokken kunstenaars, gemaakt door Michiel van Nieuwkerk.

Hollandse Meesters in de 21e eeuw is een samenwerkingsproject van regionale omroepen en beeldende kunstinstellingen. Gerenommeerde regisseurs portretteren heden­daagse Nederlandse beeldend kunstenaars in hun werkruimtes. De films bieden inzicht in de werkwijze van de kunstenaars, gebruik van materiaal, ideeën over kunst en kunstenaar­schap en de persoon achter het werk. Hollandse Meesters in de 21e eeuw is sinds de eerste reeks van twintig films in 2011 uitgegroeid tot een omvangrijk project waarin een generatie belangrijke kunstenaars wordt vastgelegd.