Oproep 2e ronde Teledoc – uiterste indiendatum 2 februari 2015

Een Teledoc is een documentaire met een eigentijds Nederlands onderwerp of duidelijk Nederlandse connectie, zich afspelend in het heden, toegankelijk, prikkelend, verhalend, cinematografisch en bestemd voor een breed televisie- en/of bioscooppubliek.
In dit project werken publieke omroepen, CoBO en Filmfonds samen met Nederlandse onafhankelijke documentaire producenten.Filmplannen kunnen, na selectie door publieke omroepen en Filmfonds, een toekenning krijgen voor ontwikkeling: voor research en het schrijven van een documentaire script. Na uitwerking van de gekozen filmplannen vindt opnieuw selectie plaats door publieke omroepen en Filmfonds voor de mogelijke realisering.
De lengte van de films is tussen de 75 en 90 minuten, het budget voor ontwikkeling en proefopnamen is maximaal € 20.000,- en maximaal € 300.000,- voor realisering.Er worden maximaal 12 bijdragen voor ontwikkeling en 6 bijdragen voor realisering van Teledocs per jaar toegekend. Het aantal indienrondes voor Teledoc is gerelateerd aan het aantal toekenningen dat tot dan toe heeft plaatsgehad en kan worden bijgesteld.Indiendata zijn 1 oktober 2014 (1e ronde), 2 februari 2015 (2e ronde) en 1 juni 2015 (3e ronde), vóór 17:00 uur. U kunt uw filmplannen alleen digitaal indienen op e-mailadres: cobo@cobofonds.nl, wilt u bij het onderwerp vermelden: Teledoc 2015.De voorwaarden zijn te vinden op de website van het Filmfonds.Bron: Nederlands Filmfonds