Vier nieuwe Nederlandse speelfilms ondersteund

De speelfilms Hotel de grote L van regisseur Ineke Houtman, scenarist Sjoerd Kuyper en producent Eyeworks Film & TV Drama, Miss Sing Song Suriname van regisseur Mischa Kamp, scenarist Fiona van Heemstra en producent Caviar Film & TV Nederland, De Kleine Vampier 3D van regisseurs Richard Claus en Karsten Kiilerich en scenaristen Richard Claus en Larry Wilson en producent First Look en Prooi van regisseur/scenarist Dick Maas en producent Shooting Star Filmcompany worden door het Nederlands Filmfonds gesteund met een realiseringsbijdrage.

De speelfilm Hotel de grote L ontvangt een realiseringsbijdrage van € 550.000.
Regie: Ineke Houtman
Scenario: Sjoerd Kuyper
Producent: Eyeworks Film & TV Drama
Logline: De 13 jarige Kos wil, omdat zijn vader na een hartaanval in het ziekenhuis ligt, het familiehotel redden met ‘hulp’ van zijn drie zusters. Hiertoe moet hij zien door te dringen tot de vreemdste schepsels op aarde: meisjes….

De speelfilm Miss Sing Song Suriname ontvangt een realiseringsbijdrage van € 550.000.
Regie: Mischa Kamp
Scenario: Fiona van Heemstra
Producent: Caviar Film & TV Nederland
Logline: In deze muzikale film heeft de 15-jarige Gifty een grote wens: haar roots vinden in Suriname. Tijdens haar zoektocht naar haar familie ontdekt zij een groot geheim dat haar het diepe Surinaamse binnenland invoert en haar deelname aan de zangwedstrijd op het spel zet.

De lange animatiefilm De Kleine Vampier 3D ontvangt een realiseringsbijdrage van € 500.000.
Regie: Richard Claus en Karsten Kiilerich
Scenario: Richard Claus en Larry Wilson
Producent: First Look
Logline: Anton en Rudolph zijn jongens van 13 jaar. De één sterveling, de ander een vampier. Grotere culturele verschillen bestaan er niet. Desalniettemin ontwikkelt zich tussen hen een hechte vriendschap.

De speelfilm Prooi ontvangt een realiseringsbijdrage van € 500.000.
Regie: Dick Maas
Scenario: Dick Maas
Producent: Shooting Star Filmcompany
Logline: Een leeuw zet zijn tanden in Amsterdam.

Bron: Nederlands Filmfonds