Eerste genomineerden Televizier-Ring 2015 bekend

De Televizier-redactie, de organisator van de Gouden Televizier-Ring, bepaalde tot voor kort welke 100 programma’s en series op de selectielijst van de nominatieronde terechtkwamen. Nu kan de tv-kijker zijn mening hierover geven door middel van een stem. Het aantal programma’s op de selectielijst is teruggebracht van 100 naar 40. De redactie van Televizier bepaalt nog maar de helft van de lijst, tv-kijkend Nederland mag de andere helft vullen.

De eerste kwalificatieronde van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing is dinsdag 25 november gestart en liep tot woensdag 10 december. De eerste vijf kandidaten zijn nu dus bekend. RTL Late Night (RTL 4), Heel Holland Bakt (Omroep MAX), Over Mijn Lijk(BNN), Dokter Tinus (SBS 6) en SynDROOM (RTL 4) dingen mee naar de belangrijkste televisieprijs van Nederland.

Ook in februari, mei en augustus kunnen mensen stemmen in een ‘kwalificatieronde’. In totaal dragen de tv-kijkers dus 20 programma’s voor. De drie programma’s met de meeste stemmen gaan door naar het gala. De Televizier-Ring wordt op 15 oktober 2015 voor de vijftigste keer uitgereikt.

Bron: AVROTROS/Broadcast Magazine