In recordtijd Platina Film voor GOOISCHE VROUWEN 2

Een nieuw record voor GOOISCHE VROUWEN 2. Binnen zeven dagen heeft de film van regisseur Will Koopman en scenarioschrijver Frank Houtappels 400.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken. Nooit eerder wist een Nederlandse film zo snel de Platina status te behalen.

Het record stond op naam van de eerste GOOISCHE VROUWEN film, die in 2011 binnen acht dagen de Platina status behaalde. Vanmiddag om 13.00 uur krijgen Will Koopman en Lies Visschedijk de Platina Film overhandigd in bioscoop Pathé Tuschinski. De Platina Film wordt uitgereikt namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

Als Claire totaal veranderd terugkomt uit Burkina Faso herkennen haar vriendinnen haar amper. Voor Cheryl is de maat vol als ze ontdekt dat Martin haar voor de zoveelste keer bedriegt: ze zet in op een echtscheiding. Anouk, ook ongelukkig in de liefde, dreigt een eetprobleem te ontwikkelen. Roelien gaat juist in op het huwelijksaanzoek van Evert. Een even noodlottig als bizar ongeval voert de vriendinnen naar de besneeuwde bergtoppen van Oostenrijk.

GOOISCHE VROUWEN 2 is geproduceerd door Talpa Fictie in samenwerking met RTL Entertainment. Independent Films brengt de film uit in de bioscoop. GOOISCHE VROUWEN 2 is momenteel te zien in 152 Nederlandse zalen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Bron: Nederlands Film Festival