Duitse bioscooprelease voor Nederlandse film Finn

De Nederlandse speelfilm Finn van regisseur Frans Weisz is momenteel te zien in Duitse bioscopen. Distributeur Arsenal Filmverleih brengt de prijswinnende film onder de titel Finn und die Magie der Musik gelijktijdig uit in steden als Berlijn, Frankfurt, Düsseldorf, Essen, Keulen, Hamburg, Leipzig, Dresden en München.

Finn, geschreven door Janneke van der Pal en geproduceerd door Flinck Film in co-productie met het Belgische Eyeworks en het Duitse teamWerk, werd eerder zeer goed ontvangen op filmfestivals in Duitsland. De film beleefde in februari zijn internationale première op het festival van Berlijn, en heeft sindsdien veel prijzen in de wacht gesleept, waaronder op het Manburger Kinder-und Jugendfilmfestival, het Bielefelder International Film Festival en dit weekend op de Kinderfilmtage Stuttgart.
Maar ook in andere landen is Finn gelauwerd: onder andere op het Giffoni Film Festival, Tokyo Kinder Film Festival, Tel Aviv Youth Film Festival en het Vilnius International Children and Youth Film Festival.

Finn is een ontroerende en spannende kerstfilm over de negenjarige Finn, die hoewel zijn vader het verbiedt, heel graag viool wil leren spelen.

Bron: EYE international