Oene Kummer wordt nieuwe hoofdredacteur van het vakblad PLOT

PLOT, het magazine over scenarioschrijvers, biedt nieuws en achtergronden in de film- en televisiewereld. Na 25 jaar lang te zijn verschenen als papieren blad, gaat PLOT vanaf 2015 digitaal. Voor Frank Ketelaar, die PLOT zeven jaar als hoofdredacteur heeft geleid, een goed moment om het stokje over te dragen aan Oene Kummer.

Oene Kummer is journalist en scenarioschrijver. Hij werkte in het verleden als redacteur voor het muziekblad OOR en later voor TROS Kompas & TV Krant. Als freelance journalist werkte hij o.a. voor Sp!ts, Veronica Magazine, Preview, Planet Internet en De Filmkrant. Hij schreef de korte films Liefs uit de Linnaeusstraat (Barbara Bredero, 2005) en Onzichtbaar (Marloes van Meerten, 2007) en is momenteel bezig met de ontwikkeling van de korte film The Downtown Lights (2015). Oene Kummer kent de filmwereld goed en is thuis in de digitale media.

Oene Kummer: “Het is een eer om Frank Ketelaar op te mogen volgen. Ik zie het als een uitdaging om het bereik van PLOT te verbreden zonder ons van de doelgroep te vervreemden.

De hoofdredacteur en de verschijningsvorming van PLOT vernieuwen. Aan de kwaliteit van de artikelen zullen de PLOT-redactie en het Netwerk Scenarioschrijvers als uitgever dezelfde hoge eisen stellen. Ook de bladformule met diepte-interviews, achtergrondartikelen en columns blijft gelijk. Daarnaast zal er ook optimaal gebruik gemaakt gaan worden van de mogelijkheden en kansen van het digitale medium.

Bron: Netwerk Scenarioschrijvers