Omroep Brabant onderzoekt momenteel een vergaande samenwerking met de twee andere regionale omroepen in Zuid-Nederland. Samen met L1 in Limburg en Omroep Zeeland wordt gewerkt aan een omvangrijk bezuinigingsplan waarbij vanaf 2017 activiteiten worden samengevoegd. In de plannen behouden de omroepen hun eigen naam en eigen redactie.

Omroep Brabant wacht een ingrijpende reorganisatie waarbij wordt gesneden in een ‘aanzienlijk aantal’ arbeidsplaatsen. Waaronder mogelijk op de redactie van de omroep. Dat zegt directeur/hoofdredacteur Henk Lemckert in een gesprek met ED.nl.

Om hoeveel banen het bij Omroep Brabant precies gaat, is ook nog niet bekend. De drie zuidelijke omroepen bekijken of het mogelijk is om met gezamenlijke camera’s en straalzenders te werken.

Staatssecretaris Sander Dekker heeft al aangegeven dat hij dergelijke samenwerkingen niet ziet zitten. Hij wil één administratie voor alle dertien regionale omroepen. Met zo laag mogelijke vaste lasten en een samenwerking met de landelijke omroep. De zuidelijke omroepen hopen Dekker met de aangescherpte plannen alsnog te kunnen overtuigen. In april 2015 moeten de plannen zijn ingediend.

Bron: ED/Broadcast Magazine