Gouden Film voor GOOISCHE VROUWEN 2

GOOISCHE VROUWEN 2 heeft binnen een recordtijd 100.000 bezoekers getrokken. Door succesvolle Ladies Nights en voorpremières heeft de film van regisseur Will Koopman en scenarioschrijver Frank Houtappels vandaag op de dag van de officiële release al de Gouden Film status behaald. Het succes van de eerste film wordt hiermee voortgezet. Vandaag kregen Will Koopman en Linda de Mol de Gouden Film overhandigd door Jeroen van Koningsbrugge in bioscoop JT Hilversum. De Gouden Film wordt uitgereikt namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.


V.l.n.r.: Frank Houtappels met de Gouden Pen en Linda de Mol en Will Koopman met de Gouden Film voor GOOISCHE VROUWEN 2 (credits: All Access – Daniël Kroll, klik hier voor high-res foto)

Als Claire totaal veranderd terugkomt uit Burkina Faso herkennen haar vriendinnen haar amper. Voor Cheryl is de maat vol als ze ontdekt dat Martin haar voor de zoveelste keer bedriegt: ze zet in op een echtscheiding. Anouk, ook ongelukkig in de liefde, dreigt een eetprobleem te ontwikkelen. Roelien gaat juist in op het huwelijksaanzoek van Evert. Een even noodlottig als bizar ongeval voert de vriendinnen naar de besneeuwde bergtoppen van Oostenrijk.

GOOISCHE VROUWEN 2 is geproduceerd door Talpa Fictie in samenwerking met RTL Entertainment. Independent Films verzorgt de distributie. GOOISCHE VROUWEN 2 is momenteel te zien in 152 Nederlandse zalen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver van de film, Frank Houtappels.