Lucia de B. en Oorlogsgeheimen naar Palm Springs

Twee Nederlandse films zijn dit jaar geselecteerd voor het Palm Springs Filmfestival. Het gaat om Oorlogsgeheimen en Lucia de B. Beide titels worden begin januari in de Californische plaats vertoond. Dat maken producenten Bijker Film en Rinkel Film bekend.

Oorlogsgeheimen van regisseur Dennis Bots is de verfilming van het gelijknamige boek van Jacquens Vriens over de vriendschap tussen twee tienerjongens tijdens de Tweede Wereldoorlog. ‘Lucia de B.’ van regisseur Paula van der Oest vertelt het waargebeurde verhaal van de Haagse verpleegster die ten onrechte door justitie werd verdacht van het doden van verschillende patiënten. De thriller met in de hoofdrol actrice Ariane Schluter is dit jaar de Nederlandse inzending voor de Oscars.

Het is voor Oorlogsgeheimen het tweede festival waar de film te zien is. In oktober ontving de jeugdfilm al een grote prijs op het Chicago International Children’s Film Festival. Lucia de B. werd nog niet eerder geselecteerd voor een buitenlands festival. De 26e editie van het Palm Springs Festival vindt plaats van 2 tot en met 12 januari. Het evenement wordt gezien als een van de plekken waar kanshebbers voor de Oscars zichzelf presenteren.

Bron: AD.nl