Korte film ‘BINNEN VIER MUREN’ wint twee awards tijdens Eindhovens Film Festival

Afgelopen zondag mochten de makers van Binnen Vier Muren twee ‘Gouden Camera’s’ in ontvangst nemen tijdens de award show van het Eindhovens Film Festival. Ad van Kempen werd uitgeroepen tot ‘Beste Acteur’. Naast de award ontving hij ook een gratis fotoshoot en jaarabonnement op Acteursspot. De film zelf werd bekroond met de award ‘Beste Film’ waar een één maand lange bioscoopvertoning aan is verbonden in het Natlab in Eindhoven.

Binnen Vier Muren is een fictie afstudeerfilm van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en vertelt het verhaal van broers Huib en Ton die op 70-jarige leeftijd nog steeds samen in de boerderij wonen waar ze zijn geboren. Wanneer de leeftijd zijn tol begint te eisen en Ton een ongelukkige val maakt wordt het steeds moeilijker voor de mannen om zelfstandig te blijven wonen. Stug proberen ze stand te houden maar uiteindelijk kunnen ze niet meer ontkennen dat hun geliefde boerderij niet geschikt is voor hun situatie.

Met dit intieme, korte drama zijn afgelopen zomer drie mensen afgestudeerd. Hyo Kaag schreef het scenario voor de film en regisseerde deze ook. Rick Brussee heeft het camerawerk verzorgd, waar hij een nominatie voor kreeg tijdens het EFF. Sofie Vlasveld heeft de film geproduceerd. 
Om de film te kunnen realiseren heeft het drietal ongelooflijk veel steun gekregen vanuit allerlei verschillende hoeken. Zo heeft het HSHB fonds een financiële bijdrage geleverd en hebben talloze professionals hun expertise ter beschikking gesteld. Mireille van Breukelen, die zich vrijwillig als Art Director aansloot bij het project, heeft voor haar werk een nominatie ontvangen tijdens het EFF (Beste Art Director).

Kers op de taart
Hyo, Rick en Sofie kijken terug op een geweldige periode met een eindresultaat waar ze meer dan trots op zijn. Dat de jury van het Eindhovens Film Festival de film heeft uitgeroepen tot ‘Beste Film’ zien ze dan ook als een groots compliment.
Eerder dit jaar ging de film in première tijdens het Nederlands Film Festival waar de makers veel positieve reacties kregen. Iedere reactie nemen ze dankbaar in ontvangst, of het nu positieve of opbouwende kritiek is. Ze staan aan de rand van hun carrière en zijn alle drie klaar voor een nieuw avontuur. Het kriebelt om weer iets nieuws te maken. Hyo heeft zich momenteel gestort op het schrijven van nieuwe concepten. Rick heeft veel geassisteerd bij verschillende producties als licht en camera assistent. Sofie heeft net als Rick veel geassisteerd maar dan als productie assistent en assistent productieleiding. Bezig blijven is het motto van hen allen, op zoek blijven naar nieuwe uitdagingen. Ze staan dan ook meer dan open voor nieuwe contacten en projecten dus schroom niet om contact met ze op te nemen!

Bron: Binnen Vier Muren