IDFA-eregast Heddy Honigmann start crowdfunding voor nieuwste film

De gerenommeerde documentairemaakster Heddy Honigmann is nog maar net bekomen van de IDFA-premiere van haar laatste film en nu alweer gestart met het maken van haar volgende film. Via een crowdfundingcampagne op CineCrowd roept Honigmann de hulp van publiek in om binnen dertig 12.500 euro op te halen voor het realiseren van de documentaire 100UP.

100UP
100UP wordt een ontroerende en inspirerende documentaire over gelukkige mensen met een aanstekelijke levenslust die 100 jaar of ouder zijn. Het verhaal ontvouwt zich rondom de vraag of deze levenslust wellicht het recept is tot hoge ouderdom. Gezien de leeftijd van de hoofdpersonages valt er geen tijd te verliezen. De crowdfundingcampagne van dertig dagen biedt Honigmann de mogelijkheid om zo snel mogelijk te beginnen met het maken van de film.

Heddy Honigmann: “In deze film zul je genieten van deze mensen die nog steeds op zo’n super hoge leeftijd veel plezier in het leven hebben; zij het omdat ze hun beroep blijven uitoefenen als arts, nog een keer een nieuw record baanfietsen voor mensen boven de 100 willen halen en, last not but least, omdat je als actieve seksuologe mensen nog kunt helpen met hun seksproblemen! Schitterend!”

Heddy Honigmann
Heddy Honigmann is internationaal erkend als één van de belangrijkste hedendaagse filmmakers. Vitaliteit en de kracht van het geheugen zijn de centrale thema’s in haar werk. Honigmann heeft een aantal persoonlijkheids- en oeuvre prijzen gewonnen, waaronder de Living Legend Award tijdens IDFA 2013.

CineCrowd
CineCrowd is het crowdfundingplatform voor films. Middels het publiek zijn er inmiddels 173 films succesvol gefinancierd via het platform, samen goed voor ruim 1.2 miljoen euro. Voor de giften aan 100UP krijgt men een beloning terug, van een persoonlijke kaartje van de regisseuse tot speciale tickets voor de première.

Bron: CineCrowd