Voor NBF-leden: DDG Activiteit maandag 8 december: Film & Psychoanalyse: STORIES WE TELL

Namens de DDG nodigen we alle NBF-leden van harte uit voor de aanstaande DDG Activiteit op maandag 8 december. Lees hier de uitnodiging.

Beste NBF-leden,

Met veel plezier nodigen we jullie uit voor onze DDG Activiteit van maandag 8 december. Op deze avond gaan we met Peter Verstraten de documentaire STORIES WE TELL door een psychoanalytische bril bekijken.   De documentaire Stories We Tell (2012) belicht de complexe familiegeschiedenis van regisseuse Sarah Polley (geb. 1979), die eerder onder meer de fictiefilms Away from Her (met Julie Christie) en Take this Waltz (met Michelle Williams) maakte. Polley had daarvoor al naam gemaakt als actrice, onder meer als hoofdpersonage Nicole in The Sweet Hereafter (Atom Egoyan, 1997).

Stories We Tell gaat over het controversiële huwelijk van Sarahs moeder met de acteur Michael Polley, over de vroegtijdige dood van Sarahs levenslustige moeder en over biologisch vaderschap. ‘Who fucking cares about our family?’ vraagt een van Sarahs halfzusjes. Een zonder meer legitieme vraag, maar wat Stories We Tell uitzonderlijk maakt, is de vorm waarin die familiegeschiedenis is gegoten en de ethische keuzes die Polley heeft gemaakt bij het samenstellen van dit gezinsportret.

Kom naar deze interessante en leerzame avond. Het zal je zeker handvatten bieden voor het schrijven van je regievisie. Uiteraard is er weer ruimte voor debat en discussie.

Interesse om te komen, meld je komst dan hier aan.

Kijk hier naar de trailer van Stories We Tell.   DDG Activiteit: maandag 8 december

Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Amsterdam

Tot de 8ste!

Met vriendelijke groet,
Bestuur & Bureau DDG