Korte Film retrospectief bij Shortcutz Amsterdam in december

Op de eerste drie dinsdagen van december zal Shortcutz Amsterdam een retrospectief houden van alle maandwinnaars van haar Nederlandse korte filmcompetitie.

Het gaat om een voorbereiding op de jaarlijkse prijsuitreiking die op 18 januari plaats zal hebben in Eye. De beste film van het jaar wint een prijs ter waarde van €15.000.

Elke dinsdag in december worden er drie films vertoond die afgelopen jaar zijn verkozen tot beste film van de maand. De regisseurs en/of producenten zullen daarna in gesprek gaan met het publiek.

Ook worden tijdens deze sessies de nominaties voor negen andere filmcategorieën bekend gemaakt: beste regisseur, beste acteur, beste actrice, beste scenario, beste documentaire, beste animatie, beste experimentele film, beste director of photography en beste post-productie.

Shortcutz Amsterdam geeft een platform aan de nieuwe generatie van Nederlandse filmmakers om hun werk te vertonen in wekelijkse gratis sessies in De Kring. Beginnende filmmakers krijgen de kans om met hun publiek te spreken maar ook om hun werk te delen met gevestigde namen uit de filmindustrie.

Voor meer informatie: www.facebook.com/ShortcutzAmsterdam

Bron: Shortcutz Amsterdam