Drie nieuwe titels geselecteerd voor IFFR Live

IFFR voegt drie nieuwe titels toe aan de line-up van IFFR Live: de documentaire Erbarme Dich – Matthäus Passion Stories en twee speelfilms, Speed Walking and Melody. Binnen het project IFFR Live gaan vijf films op IFFR 2015 in première, die tegelijkertijd en met een live verbinding worden vertoond in bioscopen elders in Europa en op VOD-platforms.

Erbarme Dich – Matthäus Passion Stories is geregisseerd door bejubelde filmmaker Ramón Gieling (Johan Cruijff: en un momento dado), een indrukwekkende film over het optreden van een koor en orkest van J.S. Bach’s St Matthew Passion en haar effect op de grotere gemeenschap.

Niels Arden Oplev (The Girl with the Dragon Tattoo) presenteert zijn nieuwe film Speed Walking, een ontroerend en grappig drama met in de hoofdrollen Sidse Babett Knudsen (Borgen) en Pilou Asbaek (Spies & Glistrup).

Bernard Bellefroid (The Boat Race) zal ook in Amsterdam aanwezig zijn om zijn prijswinnende tweede speelfilm Melody te presenteren, met in de hoofdrollen rijzende ster Lucie Debay en Rachael Blake (Sleeping Beauty), die samen de award voor Beste Actrice op het Montreal World Film Festival delen voor hun rollen in dit aangrijpende verhaal van een jonge surrogaatmoeder en haar band met de biologische moeder.

IFFR Live
IFFR kondigde eerder de eerste titel van IFFR Live aan: Atlantic. van de Nederlandse schrijver/regisseur Jan-Willem van Ewijk, een film die goed werd ontvangen op Toronto International Film Festival. De vijfde en laatste titel van IFFR Live wordt binnenkort bekendgemaakt.

Festivaldirecteur Rutger Wolfson: ‘IFFR Live is bedacht als een manier om geweldige films van geweldige filmmakers naar een zo breed mogelijk publiek te brengen. We kunnen geen betere films wensen dan Erbarme Dich, Speed Walking, Melody and Atlantic. om IFFR Live mee af te trappen. We kijken er naar uit om de filmmakers op IFFR 2015 te verwelkomen, en zijn heel blij dat we een rol kunnen spelen in het presenteren van deze films aan een Europees publiek.’

IFFR Live is opgericht in samenwerking met Fortissimo Films, TrustNordisk en Doc & Film en wordt gesteund door de Europese Commissie, voor het versterken van de circulatie van Europese films in het digitale tijdperk.

Bron: IFFR