21 november World Television Day

In 1996 heeft de Verenigde Naties 21 november uitgeroepen tot de World Television Day. Voor de eerste keer grijpen de Europese TV zenders deze gelegenheid aan om de waarden van TV als medium, met haar  verschillende sociale rollen, te reflecteren.

De Europese brancheverenigingen EGTA en ACT vestigen de aandacht op de rol van de televisie in de communicatie over belangrijke internationale kwesties, de relevantie ervan voor de wereldeconomie en haar bijdrage aan de sociale en culturele ontwikkeling. Speciaal voor deze gelegenheid is een website ontwikkeld met testimonials en quotes van bekende wereld burgers zoals Neelie Kroes, Roger Federer, Lech Walesa, Nelson Mandela, Kofi Annan en Michael Schumacher.

Neelie Kroes, vicevoorzitter van de Europese Commissie, zei over deze gelegenheid: “Televisie is nog steeds de manier om de meeste burgers te bereiken, tegen ze te praten en met hen te praten over hoe de Europese Unie hun leven beïnvloedt.”

Door een beroep te doen op de harten en gedachten van mensen, creëert TV een gevoel van eenheid en verzamelt het miljoenen om bijzondere momenten samen te delen, zeker als het gaat om live sportevenementen: “Het is de media – televisie natuurlijk inbegrepen, – die Formule 1 naar de huiskamers brengen van de fans, volgers en motorsport liefhebbers”, aldus Michael Schumacher voor EGTA en ACT.

Bron: SPOT/Broadcast Magazine