Winnaar 48 Hour Film krijgt ‘Zweedse Methode’ bij Amsterdam Film School

Van Ingmar Bergman tot series als ‘Wallender’ en ‘The Bridge’ vallen Zweedse acteerprestaties onmiddellijk op. Wat is het geheim van Zweedse acteurs en regisseurs? Ze kennen ‘the method’ waar je les in krijgt op de Amsterdam Film School.

Sytse Faber, hoofdrolspeler in de winnende film van de landelijke 48 Hour Film  wedstrijd, krijgt als prijs ‘the method’ aangeboden. Trainer Tony Grahn komt speciaal uit Zweden om een selecte groep van 8 acteurs en regisseurs in twee dagen vertrouwd te maken met alle geheimen van deze methode.  In de workshop op de Amsterdam Film School leren deelnemers hoe je alle spanning van je afschudt en focus creëert op het moment dat de spotlights aangaan.

Voor een volle zaal, of op een set met meer dan tien mensen achter de camera, is het voor acteurs een flinke opgave om de best mogelijke ‘performance’ neer te zetten. Sinds de jaren zestig werd in Zweden een methode ontwikkeld om hier mee om te gaan, die door Tony Grahn verder is geperfectioneerd. Grahn leert hoe je een zesde zintuig ontwikkelt om spanning en stress te ontdekken in je lichaam, om die vervolgens om te zetten in het leveren van een topprestatie.

Actrice Marian Mudder (‘Baantjer’) kreeg les van Tony Grahn en noemt de workshop “een absolute must-do”. Marian Mudder:  “Bij iedere uitdaging komt de confrontatie met jezelf om de hoek kijken. En dat is niet altijd even plezierig. Het kan veel angst en spanning oproepen. De angst om te falen of voor gek te staan. De angst om verkeerd te kiezen. Tony helpt je deze spanning om te zetten in iets constructiefs waar je vervolgens ontspanning in kunt vinden. En ontspannen is iedereen uiteindelijk op zijn best. Voor iedereen die een uitdaging wil aangaan of op het punt staat iets heel nieuws te doen in zijn leven is dit een must-do. Een absolute must-do.”

Rector Emjay Rechsteiner van de Amsterdam Film School zegt over de workshop: “Ook als niet-acteur is het een buitengewoon fijne workshop om te volgen – ik heb dat zelf met veel plezier gedaan. De technieken die je leert zijn heel praktisch en direct toepasbaar in je leven – nog beter dan yoga en mindfullness!”

 

“The Method” workshops op de Amsterdam Film School vinden plaats op 29-30 november (vol); 13-14 december, en op 24-25 januari.

 

Mail voor informatie over de Tony Grahn workshop en over andere activiteiten op de Amsterdam Film School:

info@amsterdamfilmschool.com

tel. 020 370 80 40

 

Over Amsterdam Film School:

AFS biedt workshops, masterclasses, en een 6 maanden fulltime opleiding tot allround filmmaker. Studenten worden intensief begeleid door bekende professionals uit de Nederlandse filmindustrie, die het leuk vinden hun kennis en ervaring te delen. De school is gevestigd in het hart van Amsterdam, op de Herengracht 425.