Sjoerd Oostrik wint Mediafondsprijs Documentaire

Voorafgaand aan de opening van IDFA 2014 maakte Jacob Kohnstamm, voorzitter van het Mediafonds de winnaar van de Mediafondsprijs Documentaire 2014 bekend. Sjoerd Oostrik ontvangt €125.000 voor de realisering van zijn filmplan Hier is het nooit stil, een documentaire over de nachtelijke gedachten en dromen van jongens in een jeugdgevangenis. De workshop wordt gesubsidieerd en mede georganiseerd door het Mediafonds en werd geleid door filmmakers Marjoleine Boonstra en Boris Gerrets. Op IDFA gaat Oostriks nieuwste film in première, Kookaburra Love.

Hier is het nooit stil van Sjoerd Oostrik
Hier is het nooit stil is een documentaire over de nachtelijke gedachten en dromen van jongens in een jeugdgevangenis. De jury over het winnende filmplan:
‘Het winnende plan bevat poëzie in beeld en taal en geeft blijk van opvallende experimenteerdrang. Door de keuze voor een afgebakende vertelvorm en voor creatieve visuele oplossingen weet de maker een gesloten wereld te openen en de bewoners van die wereld te helpen hun eigen woorden te vinden. De jury heeft er vertrouwen in dat het deze getalenteerde maker zal lukken om een experimenteel cinematografisch essay te maken over de kracht van taal.’
De jury bestond uit regisseurs/kunstenaars Astrid Bussink, Marc Schmidt en Barbara Visser en eindredacteuren Floor Koomen en Jelle Peter de Ruiter, namens de documentairewerkgroep van de Publieke Omroep.

Sjoerd Oostrik studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en voltooide daarna in 2011 de opleiding regie documentaire aan de Nederlandse Filmacademie. Met zijn afstudeerfilm Destiny won hij een Wild Card voor de meest veelbelovende eindexamen documentaire van 2011. Na deze film maakte hij de jeugddocumentaire Kleine Mo en de documentaire Jeugd van tegenwoordig. Op IDFA gaat Oostriks nieuwste film in première, Kookaburra Love. – See more at: http://www.idfa.nl/nl/uitgelicht/sjoerd-oostrik-wint-mediafondsprijs-documentaire.aspx#sthash.eT59Br6D.dpuf