Twee winnaars publieksprijs Noordelijk Film Festival

De 35e editie van het Noordelijk Film Festival is succesvol en feestelijk afgesloten met twee winnaars voor de LC Publieksprijs. Zowel Brozer van Mijke de Jong als Before Snowfall van Hisham Zaman werden door het publiek met een 9,2 beoordeeld. Beide regisseurs waren aanwezig om de eervolle vermelding in ontvangst te nemen op de slotavond van het festival. De prijs werd uitgereikt door Hans Snijder, hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant.

Before Snowfall is een ontroerend coming-of-age drama van de Koerdisch-Noorse regisseur Hisham Zaman, die eerder op het festival de Award for Special Contribution to Northern Cinema ontving. De onconventionele roadmovie gaat over de jonge Siyar, die vanuit een afgelegen dorp in Koerdistan een gevaarlijke reis aflegt naar Oslo om zijn uitgehuwde zus te vinden en de familie eer te herstellen.

Brozer is een emotioneel Nederlands drama over de veerkracht van de mens, liefde en de confrontatie met 
het onvermijdelijke waarbij de makers voor en achter de camera worden 
geconfronteerd met de grenzen van fictie. De film is een vervolg op Broos, die in 1997 al vele prijzen won. Leonoor Pauw, één van de actrices, leed tijdens aan het maken van de film aan kanker en overleed in mei 2013. Brozer is een mooie ode aan Pauw, volgens de maaksters.

Op de 35e editie van het Noordelijk Film Festival zijn nog meer prijzen uitgereikt. Vier Meter van het team RockPaperScissors was de grote winnaar van het 48 Hour Film Project. Common Tale of Greed van Bas van Delden won bij het NaFF (Noordelijk amateur Film Festival) in de categorie Jongeren. In de categorie Studenten AV/Semi-professioneel pakten Sander Blom en Steven Brinks de titel met hun film Alone en Sybrand Klompstra won in de categorie Amateurs met De Klomp.

Bron: Noordelijk Film Festival