Gouden Film voor PAK VAN MIJN HART

Zaterdag heeft de feelgoodfilm van de feestdagen, PAK VAN MIJN HART de Gouden Film status gehaald. Binnen 3 dagen zagen meer dan 100.000 bezoekers de Eyeworks speelfilm van Kees van Nieuwkerk, naar het scenario van Jacqueline Epskamp, in de bioscoop. De Gouden Film wordt uitgereikt namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

In de romantische komedie PAK VAN MIJN HART runnen de broers Tom (Benja Bruijning) en Niek (Fedja van Huêt) het kledingverhuurbedrijf van hun vader (Bram van der Vlugt). Tom, ex-soapster, neemt zijn werk en relaties niet zo serieus. Daarentegen stort familieman Niek zich volledig op het werk tot ongenoegen van zijn vrouw Karin (Halina Reijn). De broers zijn zojuist met de voorbereidingen voor de feestmaand begonnen, als de aantrekkelijke Julia (Chantal Janzen) hun familiebedrijf binnenloopt met een aanbod dat alles verandert. Tom en Niek worden door deze klus geconfronteerd met de liefde en hun familie. Daardoor komt er voor de broers in de feestmaand wel heel veel op het spel te staan…

PAK VAN MIJN HART is geproduceerd door Eyeworks Film & TV Drama (Maarten Swart) in samenwerking met Inspire Pictures, RTL Entertainment  en Living Stone BVBA. Deze film is tot stand gekomen met steun van Eyeworks Holding, Inspire Pictures,  het Nederlands Filmfonds, Living Stone BVBA, de Belgische Tax Shelter voor filmfinanciering en Stichting Abraham Tuschinski Fonds. A-Film Benelux  verzorgt de distributie. PAK VAN MIJN HART draait momenteel in 125 Nederlandse bioscopen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver van de film, Jacqueline Epskamp.

Met het behalen van de status van Gouden Film maakt PAK VAN MIJN HART kans op het UPC Gouden Kalf voor de Beste Publieksfilm 2015. Films die voor deze prijs in aanmerking komen, zijn de films die de status van Gouden Film (100.000 betaalde bioscoopbezoeken) hebben behaald in de periode van 1 september 2014 tot 1 september 2015.

Bron: Nederlands Film Festival