Genomineerden Philip Bloemendal Prijs bekend

De drie genomineerden voor de Philip Bloemendal Prijs 2014 zijn Arman Avsaroglu (sportcommentator NOS), Marieke Elsinga (dj Q-music) en Olaf Koens (correspondent RTL).

De jury, bestaande uit voorzitter Frits (Spits) Ritmeester (NPO Radio 1, De Taalstaat, KRO), Suzanne Bosman (Radio 1, EenVandaag), Tim Overdiek (NOS Online), Sofie van den Enk (KRO, winnaar Philip Bloemendal Prijs 2008) en de winnaar van 2012 Luuk Ikink (RTL Late Night) koos unaniem voor deze drie genomineerden uit de 22 aanmeldingen van jonge talentvolle, journalistieke presentatoren.

De jury: “Opnieuw is de jury enthousiast over het vele, veelzijdige presentatietalent dat Nederland rijk is. De drie genomineerden vormen het topje van een ijsberg. We kozen voor een inventieve dj, een getalenteerde voetbalverslaggever en een betrokken correspondent.”

Tijdens de uitreiking op 11 december maakt burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum de winnaar bekend en reikt hij eveneens de prijs uit. De presentatie is in handen van Sofie van den Enk en vindt plaats bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Juryvoorzitter Frits Spits: “De programmavaardigheid lijkt bij jonge makers steeds groter te worden. Ze zijn al heel snel in staat boeiende verhalen te vertellen en bijzondere beelden te laten zien, waarbij ze bovendien op speelse manier gebruik maken van de sociale media.”

De tweejaarlijkse stimuleringsprijs is genoemd naar Philip Bloemendal, de in 1999 overleden legendarische commentator van het Polygoon Journaal. De winnaar ontvangt  een geldprijs van 3.500 euro, te besteden aan een opleiding om zich in het vakgebied verder te bekwamen. Voorgaande winnaars zijn Brecht van Hulten (’02), Lucella Carasso (’04), Wouter Zwart (’06), Sofie van den Enk (’08), Ajouad El Miloudi (‘10) en Luuk Ikink (’12).

Bron: Bloemendal.info